Història


Els Nyerros de la Plana som la Colla Castellera de Manlleu. La nostra colla va ser creada al 1998 com una escissió de l’altra colla de la comarca, els Sagals d’Osona. Tot i això, no ens vam batejar fins el 14 de març de l’any següent, apadrinats pels Castellers de Barcelona. Els nostres primers assajos van ser el campus de la Universitat de Vic, però ben aviat vam trobar sostre a l’edifici de “El Femer” de l’Ajuntament de Gurb, recolzats per aquest mateix municipi. Uns anys més tard vam passar a formar part de la Vila de Manlleu, on el nostre primer local social va ser “Can Salamí”, al passeig del Ter. Finalment vam passar al Polígon la Coromina, on encara hi tenim la seu (C/ Canigó, 32, Manlleu).

Ens defineix el color gris boira de la Plana de Vic i un escut groc amb el dibuix d’un pom de dalt d’un castell, adornat amb les quatre barres catalanes.

El nostre objectiu és alçar castells el més segurs i alts possible, sense deixar de banda la diversió i les ganes de passar-ho bé. A part de les actuacions, el nostre calendari és ple d’activitats ben diverses: des de sopars, festes, concursos de flams, tornejos de futbol, calçotades, sortides, caps de setmana, acampades… Activitats que fem tots junts, des del més petit fins al més gran. Tothom és benvingut… i el més important… tothom hi té un lloc! Els més alts poden ser uns bons primeres, les més baixetes unes bones crosses, els més petits unes bones enxanetes…


El nostre sostre casteller és un 4d7 amb agulla carregat pel Mercat del Ram de Vic de l’any 2001, on vam fer la nostra millor actuació (3d7, p5 i 4d7ac). Actuació que estem ben disposats a superar.


El nostre lema és: Jo vaig de gris i sóc feliç!

I com diu la nostra història, continua sent un orgull dir “Sóc Nyerro”.