dimecres, 29 d’octubre del 2014

Els Nyerros de la Plana ja són colla de 7


Diumenge 26 d'octubre al matí, a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, els de la camisa gris boira es van convertir oficialment en colla de 7 al completar el 3 i el 4 de 7 que, sumats als 10 castells de 7 descarregats en l'últim any i escaig, fan el total de 12 necessaris (en un període de 3 anys) per poder assolir aquesta posició en el món casteller. A la jornada els van acompanyar dues colles amigues: els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Caldes de Montbui.
 
La jornada començava passades les 12 del migdia en una assolellada plaça Fra Bernadí. Les colles van obrir plaça amb 1 pilar de 4 dels locals i els Tirallongues, i 2 pilars de 4 dels de Caldes.  La primera ronda de castells l’obrien els de Caldes de Montbui amb un bonic 3 de 7, que ja tenen molt per mà. Els segons en actuar eren els de la camisa ratllada, els Tirallongues, i ho van fer també amb un 3 de 7 sense complicacions. Els de Manlleu aixecaven el 4 de 7, mostrant un castell que un any després de recuperar-lo ja no té gaire secret per a ells. Un cop descarregat, als de la camisa gris boira sols els hi quedava un castell per arribar als 12 i ser colla de 7.
La segona ronda començava amb un 5 de 6 dels de la camisa verda. Amb un tronc petit, els de Caldes no van tenir problema en dibuixar les dues aletes necessàries per a fer aquest castell i descarregar-lo sense cap complicació. Els de Manresa feien un plàcid 4 de 6. Els amfitrions apostaven per un 3 de 7. El castell va pujar força bé de mides, però a les passes de l'enxaneta va començar un tremolí nerviós, mostrant el que significava aquest castell per a la colla. Després d’una forta sotragada al moment de l’aleta, semblava que el castell ja no tenia més corda i cediria pels pisos superiors, però una demostració de veterania del tronc i de calma a la pinya van fer descarregar aquest castell i sumar així els 12 necessaris (dels quals 10 s’han descarregat enguany) per convertir-se en colla de 7.
La tercera ronda començava amb un intent desmuntat de 4 de 7 dels de la camisa verda. Els de Caldes, que no acaben de trobar la mida d’aquest castell, van enfilar-lo amb confiança, però a l’entrada dels dosos, els terços van perdre la mida i el castell es va baixar per seguretat. Els Tirallongues de Manresa feien la torre (o dos) de sis amb mides petites a la part superior per tal de poder pujar-lo un pis el més aviat possible.  Els manlleuencs tancaven la seva ronda de castells amb un 4 de 6 amb agulla, castell que va servir per rodar gent i sobretot per rodar un pom de dalt de mides petites, i que no va tenir cap imprevist. A ronda de repetició, els de Caldes feien el 4 de 6, maco de mides i amb una bonica aleta.
A la ronda de pilars, els Nyerros de la Plana feien el vano de 5, construcció que estrenaven tot just fa un any i que enguany ja s’havia pogut veure a l’actuació del Barri de l’Erm. Els de Caldes i els Tirallongues tancaven la seva actuació amb un pilar de 5 per part de cada colla.
Per concloure una bona actuació i celebrar la fita assolida pels locals, els Nyerros de la Plana van fer 7 pilars de 3, on els més menuts de la colla van alçar una lletra per cada pilar on s’hi podia llegir: Colla de 7. Alegria merescuda pels de la camisa gris boira que, poc més d’un any després de recuperar el 4 de 7, ja es poden tornar a considerar colla de 7.
Després de la diada es va fer un dinar de germanor al local dels Nyerros, on prop de 350 persones van poder celebrar la diada i acabar la jornada amb el ja tradicional concurs de menjar flams dels Nyerros, on enguany hi va guanyar un Tirallonga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada