dijous, 8 de maig del 2014

Mercat i tastets de la Terra a l'Esquirol

Aquest proper diumenge els Nyerros actuem a l'Esquirol en motiu del Mercat i Tastets de la Terra del municipi de l'Esquirol. Després d'un mes sense actuacions, els Nyerros tornen a actuar a casa amb moltes ganes.

Què és el Mercat i Tastets de la Terra?

El Mercat i Tastets de la Terra és una fira amb diferents estants i paradetes amb productes agroalimentaris i artesans amb denominació d'origen de la comarca o del país. També, en els mateixos estants, podem degustar diversos productes de la comarca oferts pels mateixos comerciants.
Durant el dia es realitzen diverses activitats lligades als productes i al medi ambient. A més a més, durant tota la jornada a la població s'hi realitzen activitats diverses per a totes les edats.

Aquest n'és el programa:
De 10h a 18h: Venda de productes, degustació de tastets, passejada amb cotxe de cavalls.
9:30h: Passejada pel camí de les Fontiques, amb Santi "l'Herbolari". Sortida Pl. Ajuntament.
10h: 1a pujada al campanar (cursa). Església.
12h: Trobada castellera. Plaça Nova.
16h: Inflables pels menuts. Plaça Nova.
16h: Música en viu i tastets de Gintònics. C/Sant Bartomeu.

(més info: http://www.lesquirol.cat/tastets.html)

On actuem?

La Plaça Nova de l'Esquirol és una zona que queda en el centre del poble, junt a l'església. Un lloc de pas amb un bonic fons.

Qui actuem?

Laietans de Gramenet

Els Laietans de Gramenet són una colla amb poc temps de vida. Es troben a la població de Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès.
La seva activitat va començar al setembre de 2013 i amb la intenció de poder fer "ciutat" tot fent "castells", fent així d'aquesta activitat un component social i de grup, per tal de fer de la població un grup per una fita comuna on tothom hi és benvingut.

Com diuen al seu web: "Volem que la nostra ciutat es pugui beneficiar de tots els aspectes positius d’aquesta activitat: treball en equip, esforç, superació, integració, civisme, compromís vers al col·lectiu, solidaritat, tolerància i molts més...".

A l'Esquirol, i amb poques sortides fetes des de la seva formació, podrien descarregar els primers castells de 6 del seu breu historial.

Color de camisa: Blanc (encara no s'han batejat)
Significat del nom: Laietans. Els Laietans eren un poble iber de la part central del litoral Català. Els primers habitants de Santa Coloma van ser els Laietans.
Any de fundació: 2013
Web: http://laietansdegramenet.wix.com/laietans



Castellers de Rubí

Els castellers de Rubí, al Vallès Occidental, neixen ara fa 18 anys, el 1996, fruit de diverses entitats i associacions ja existents a Rubí.

Després de les primeres reunions al febrer de 1996, i en un moment on hi havia un fort creixement de les colles a Catalunya, a l'abril del mateix any es constituïen com a colla.
En els seus inicis van rebre una forta ajuda dels Castellers de Sabadell, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Barcelona. Tot i els principis difícils, ja que no trobaven un lloc per assajar, al 1998 en troben un que conservaran fins avui dia.
En els primers anys assoleixen tota la gamma de 6, i l'any 1999 comencen amb la gamma de 7, completant el 4 i el 3 de 7. Durant la seva història han sovintejat els castells de 6 i han tret a la llum, de tant en tant, algun castell de 7. Malgrat alguns problemes que s'han anat trobant durant els seus anys de vida, els castellers de Rubí han seguit lluitant per mantenir aquesta activitat de cultura popular a la seva població.

Color de la camisa: Vermell (color predominant a l'escut de Rubí)
Significat del nom: Nom homogeni de les colles del món casteller. Colla nascuda en el "boom casteller" de finals de segle, quan els noms de les colles eren més homogenis.
Any de fundació: 1996        Any de bateig: 1996
Web: http://www.castellersderubi.cat/
Millors castells 2013: 4 de 6, 3 de 6, 3 de 6a Millors castells 2014: 3 de 6, 3 de 6 amb agulla



Colla Castellera Nyerros de la Plana

Els Nyerros vam néixer el 1998 fruit d'una escissió dels Sagals d'Osona. La nostra seu social es troba a Manlleu. El bateig va arribar el 14 de març del 1999. En el nostre bateig ens van apadrinar Castellers de Barcelona i vam comptar amb la presència dels Castellers de Vilafranca. En aquest, es van poder veure ja castells de la gamma alta de 6.

En els primers anys de vida van sovintejar els castells de 6 i 6 i mig i al Mercat del Ram de Vic de 2001 es va poder carregar el 4 de 7 amb l'agulla, castell més alt fet per la colla fins a dia d'avui.



Després d'un mes sense actuació, els Nyerros tornem a plaça amb moltes ganes i amb la vista posada als castells de set. Així doncs, comencen un seguit d'actuacions que donaran el seu punt final a Manlleu, amb l'actuació al barri de l'Erm. L'actuació a l'Esquirol pot deixar veure castells de 6 i mig i, sobretot, pot deixar veure noves estrenes a plaça. 

Color de camisa: Gris clar (per la boira de la Plana)
Significat del nom: Els Nyerros eren un grup de bandolers que existien a Catalunya i a la comarca d'Osona. El nom de Nyerro surt del "Senyor de Nyer" (d'un poble de la Catalunya Nord), de nom Tomàs de Banyuls.
Any de fundació: 1998 Any de bateig: 1999
Millors castells: 4 de 7, 3 de 7, p5, 4 de 7 a (c).
Millors castells 2013: 4 de 7, 2 de 6, p5. Millors castells 2014: 5d6, 2d6, 4d6a
Web: www.nyerros.cat



Altres informacions interessants:
Horari de l'actuació: 12:00h a la Plaça Nova de l'Esquirol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada